tirsdag 14. juni 2016

Loano

 
Den italienske Liguria provinsen kalles også "Den italienske blomsterrivieraen". Årsaken er det milde klimaet og den frodige naturen. Hver sommer arrangeres det en stor blomsterfestival i Loano. Da dekkes gatene i sentrum med ulike blomster dekorasjoner, den ene mer imponerende enn den neste. Dette er kunstverk med datostempling, en regnbyge eller et kraftig vindpust så er kunsten ødelagt. Det hele er nemlig bare bygget opp av løse blomster som legges i de mest imponerende mønstre rett på bakken. Her er det mange tilskuere, men alle forbipasserende passer seg vel for ikke å rote til noen av dekorasjonene når de beveger seg mellom disse. Så snart det er tegn til at blomstene mister glansen ryddes alt vekk og byen går tilbake til sin litt søvnige tilværelse. Som man forstår er ikke denne blomsterfestivalen et langvarig arrangement, her snakkes det i beste fall om noen få intense junidager - og bommer du på datoen må du vente et helt år på neste mulighet.

  
Loano har også en spennende middelaldersk bykjerne der de gode italienske restaurantene ligger på rekke og rad innenfor restene av de gamle bymurene. Inne i byens sentrum ligger de tradisjonelle italienske hotellene, mens de som vil bo litt mer moderne finner sine hotell i utkanten av bykjernen.
 
Loano er altså en liten by som har mye å by på, men kanskje er det like vel de imponerende strendene og den spesielle strandpromenaden omkranset av palmer som først og fremst fanger oppmerksomheten. Båthavnen i Loano, "Marina di Loano", er også verd et besøk. Den ligger omtrent midt på strandpromenaden og er en av de større  marinaene på denne delen av Liguria kysten. Italienske båthavner er ikke som de norske. Mens man i norsk båthavner stort sett finner gamle fendere og utslitt fortøyninger vil man i disse italienske havnene ofte finne et utvalg av ulike merkevarebutikker og flere små koselige spisesteder. Her kan du enten bare sitte ned for å se på livet eller finne deg en restaurant som passer for en bedre lunsjpause.
 
I den mer aktive enden av aktivitetstilbudene er det muligheter for å delta på delfinsafari, skating og kiting, seiling, sykling, dykking og snorkling. Etter at du har forsøkt alt dette anbefales et besøk på restauranten Piatti Spaiati - Le Marionette. Dette er en av byens beste restauranter. Spesialiteten er sjømat fra hele Middelhavsområdet og er du heldig med dagen får du også servert levende musikk ved bordet.
 
Dersom du derimot blir lei av å utforske denne byen så har du alltid muligheten for å tilbringe en hel dag under parasollene nede på en av de flotte strendene.   
 
Previous visits:  1977 - 1980 - 2016