tirsdag 14. juni 2016

Pietra Ligure

 
Pietra Ligure er kanskje en av de best bevarte hemmelighetene på denne kyststripen. Byen ligger like øst for Loano og på grensen til neste småby som heter Finale Ligure. I Pietra Ligure finnes det meste, stor strand, trange smug og et gammelt bysentrum fra middelalderen. Husene står så tett at de er forbundet med buer for å avstive ytterveggene ut mot de smale gatene.
 
Byens navn kommer av det gamle steinborgen som ligger like utenfor byen. Det heter Castum et Opidum Petrea og har også kallenavnet "Stenslottet" - ikke fordi det er bygget i stein, men fordi det er bygget på et utspring i en steinklippe. Denne borgen ble bygget i perioden mellom år 700-800 og ble i senere år bebodd av biskopen i Albenga. På 1100 tallet bestemte han seg for å gi denne borgen i gave til seg selv slik at han uforstyrret kunne benytte den som sin private sommerresidens.
 
 
De første sporene etter mennesker i dette området er fra den neolitiske tidsalderen. Dette var i den siste delen av steinalderen og omtrent samtidig med at flere og flere menneskene begynte å etablere seg med jordbruk. Denne perioden var altså omtrent mellom 10.000 og 5.000 år f.kr og det er gjort funn av ulike jordbruks- og jaktredskaper fra denne tiden i noen huler opp i fjellet Trabocchetto som ligger like bak byen. Arkeologene har konkludert med at disse hulene må ha vært i bruk som boliger i denne tidlige tidsperioden.
 
Previous visits:  1977 - 1980 - 2016