onsdag 18. september 2024

Quinta do Tedo, Douro/Tedo, Portugal



Quinta do Tedo (som betyr "Vingården ved Tedo") ligger der elvene Douro og Tedo møtes. Den tradisjonelle vingården har en lang historie som en av mange tradisjonelle vingårder i denne regionen. Den var en del av den gamle Douro vin regionene som ble opprettet i 1756 for å sikre kvaliteten på Portvinen.



I nyere tid ble Quinta do Tedo kjøpt av Vincent Bouchard, en franskmann fra Burgund og hans kone Kay Steffey Bouchard fra California. De tok over gården og startet på en ambisiøs restaureringsprosess. For å lykkes ansatte de både fransk og amerikansk ekspertise innen vinproduksjon.



Portvinene "Tawny" og "Vintage" selges ikke i Norge

Quinta do Tedo produserer både portvin av høy kvalitet og Douro DOC-viner (tørre viner), og gården er også kjent for sin produksjon av økologiske viner  (i den grad noe slikt finnes). Historien om Quinta do Tedo handler altså om tradisjon, kvalitet og internasjonal vinmaking, med røtter både i portugisisk og fransk-amerikansk vintradisjon. Quinta do Tedo driver også med gårdsturisme - i tilfelle du vil være her til du har fått smakt på alle vinene.…