lørdag 1. juni 2024

Reisebeskrivelse - Sjøer i Italia

 Klikk her:

Italia / Lago d’Corbara

Innsjøen ligger i provinsen Terni, mellom byene Orvieto og Todi. Den er dannet ved demningen av elven Tiber. Innsjøen ble skapt på 1960 tallet og er brukt som vannreservoar og til kraftproduksjon. Området rundt Lago di Corbara er kjent for vinproduksjon.


Italia / Lago d’Iseo

Mindre kjent, men like vakker, med Montisola – den største øyen i en innsjø i Sør-Europa. Det er et fredelig sted for de som ønsker å unngå de mest turistbefolkede områdene.


Italia / Lago d'Orta 

En mindre, men svært pittoresk innsjø i Piemonte-regionen i Nord-Italia. Den ligger vest for den mer kjente Lago Maggiore. Det er omgitt av skogkledde åser og fjell, noe som gir innsjøen en rolig og naturskjønn atmosfære.


Italia / Lago d'Como 

Berømt for sine vakre villaer og hager, samt pittoreske byer som Bellagio, Varenna og Menaggio. Innsjøen er omgitt av bratte fjell og tilbyr mange muligheter for vannsport og turer


Italia / Lago d'Garda 

Italias største innsjø, kjent for sitt klare vann og omgivelser som inkluderer fjell, sjarmerende landsbyer og historiske steder. Det er et populært reisemål for bading, seiling, og sykling.


Italia / Lago d’Lugano

Denne innsjøen ligger på grensen mellom Italia og Sveits (for det meste i Sveits) og har en sjarmerende blanding av italiensk og sveitsisk kultur. Byer som Lugano og Porlezza tilbyr vakre promenader og utsikter.


Italia / Lago d’Bolsena

Den største vulkanske innsjøen i Europa, kjent for sitt klare vann og historiske byer langs kysten, som Bolsena og Montefiascone.


 Italia / Lago Maggiore 

Denne innsjøen strekker seg mellom Italia og Sveits (for det meste i Italia).  Den er kjent for de Borromeiske øyene, botaniske hager og elegante feriesteder som Stresa.


Italia / Lago d’Trasimeno

Den fjerde største innsjøen i, ligger i Umbria, mellom Roma og Sienna. Den har flere små øyer (bl.a. en som heter Isola Maggiore) og er et rolig sted omgitt av middelalderske byer som Castiglione del Lago.


(Mer tekst og bilder er underveis)