tirsdag 25. juni 2024

Bernkastel-Kues, Rheinland-Phalz, Moseldalen, Germany



Byens smaleste hus

Bernkastel-Kues ligger i Moseldalen og er kjent for sin vinproduksjon. Byen ligger på begge sider av Mosel i  delstaten Rheinland-Pfalz. Bernkastel i nord-øst siden og Kues på sør-vest siden av Mosel. De to bydelene er nå slått sammen og forbundet med en bro.


Bernkastel-Kues er kjent for sin Riesling vin. Byen ligger i hjertet av vinregionen Mosel, og vingårdene rundt byen produserer noen av de beste vinene i Tyskland. Byen har og mange godt bevarte middelalderbygninger, bindingsverkshus og trange brosteinsgater. 

Markedsplassen, med rådhuset i renessanse stil og den ikoniske «Doctor Fountain», er spesielt imponerende. På en åsside over byen ligger ruinen av Landshut borgen som ble bygget på 1200 tallet. Herfra er det panorama utsikt over Moseldalen


St. Nicholas Hospital i Bernkastel-Kues ble grunnlagt av filosofen og teologen Nicholas av Cusa (Cusanus) på 1400-tallet. Dette var lenge et sykehus, men er nå ombygget til museum og bibliotek. Her oppbevares bl.a. en verdifull samling av middelaldermanuskripter. Midt inne i byen står også statuen av Nicholas av Cusa. Han var byens store sønn og ble kjent som filosof, teolog og kardinal.


I Bernkastel-Kues arrangeres det en årlig vinfestival. Den arrangeres i begynnelsen av september og det er en stor begivenhet, med vinsmaking, parader og fyrverkeri. 

Besøkt 1977 - 1994 - 2024