tirsdag 25. juni 2024

Cochem, Mosel, Rheinland-Phalz, Germany


Cochem er en typisk by i Moseldalen der du finner en  blanding av historie, kultur og naturopplevelser. Dette er en av de mest populære av disse småbyene og er mest kjent for en omfattende produksjon av hvitvin. 

Her ligger «Reichsburg Cochem” som er et gammelt slott fra 1000-tallet. Det ble ødelagt av franske soldater j 1689 og senere restaurert på 1800 tallet. Her arrangeres  middelalder banketter og når det ikke brukes til dette er det mulig å ta en guidet omvisning.

 

Cochems er preget av bindingsverkshus, brosteinsgater og små torg. På byens hovedtorg (Marktplatz) står  rådhuset fra 1400-tallet og St. Martins kirke som ble bygget i middelalderen. Gamlebyen er fylt med butikker som selger lokalt håndverk, vin og suvenirer, samt en rekke spisesteder som serverer lokal mat. 

«Moselpromenaden» som går langs elven benyttes som turvei med god utsikt over elven, vingårdene. «Pinnerkreuz» er et utsiktspunkt som ligger på motsatt side av elven. Det går en stolheis opp til en imponerende panoramautsikt over både Cochem og denne delen av Moseldalen.

Byen har og et eget vinmuseum og det arrangeres årlige vinfestivaler – og ikke minst et spektakulært julemarked. Høysesong er derimot fra mai til oktober for da er været mildt, og vingårdene er på sitt mest imponerende. 

Besøkt 1977 - 1994 - 2024