tirsdag 20. juni 2023

Mefjordvær, Senja, Troms og Finnmark, Norway


Navnet Mefjordvær kommer fra det norrøne ordet Mið som betyr «den midtre». Mefjorden er den midtre av de fem fjorder på yttersiden av Senja; Bergsfjorden og Ersfjorden ligger på sørsiden og Øyfjorden og Baltsfjorden på nordsiden.


Mefjordvær er et tradisjonelt fiskevær som ligger ut mot havet på utsiden av Senja. På Mefjord brygge er det muligheter for overnatting i både bygdens koselige hotell eller i tradisjonelle rorbuer. 

Her står også det andre «toalett monumentet» som er spesialdesignet og gitt i gave fra Vegvesenet til bygda. Når det er sagt er det nok mest av alt en gave til folk i bobil og ikke til de fastboende som nok har sine egne private toalett.  


Mefjord kapell er fra 1916 - det har sitteplass til samtlige innbyggere i Mefjordvær. Gravplassen på Mefjord ligger derimot ikke ved dette kapellet, men der den gamle kirken stod - den som blåste på havet under en kraftig storm. De som døde etter at den gamle kirken forsvant ble begravd i Senjahopen. Den gamle gravplassen lå lenge ubrukt og ble først «gjenoppdaget» under et tilfeldig gravearbeid…..