torsdag 15. juni 2023

Jukkasjärvi, Norrbotten, Sweden


Lukkasjärvi ligger 17 km. øst for Kiruna. Den største severdighet er det berømte ishotellet «Ice Hotel». Dette bygges opp av isblokker fra den nærliggende Torneälven. Hvert år blir hotellet bygget på nytt med ulike design og temaer. Gjestene kan bo i rom og suiter bygget av isblokker, og hotellet har isbarer, kunstutstillinger og andre fasiliteter. «Ice Hotel» er naturlig nok en sesongbasert konstruksjon fordi hele hotellet smelter ned om sommeren.

Utover «Ice Hotel» er Jukkasjärvi et bra sted for å oppleve nordlyset. Her har man gode tilbud av friluftsaktiviteter som hundekjøring, snøscooterkjøring, isfiske og ski eller fotturer i det spesielle landskapet som omgir byen.

For å komme til Jukkasjärvi, kan du fly til Kiruna lufthavn. Det er og mulig å ta toget til Kiruna stasjon og deretter ta buss eller drosje til sentrum. Jukkasjärvi er et populært reisemål - spesielt om vinteren - så det kan være lurt å bestille overnatting og aktiviteter på forhånd for å sikre at man ikke må overnatte ute i sprengkulden.