onsdag 1. juli 2015

Arcipelago di La Maddalena

 

Maddalena øyene består av 7 øyer og ligger helt nord på Sardinia. Sandsteinen som i hovedsak utgjør øyene er preget av tusenvis av år med påvirkning av sol og sjø. Her finnes det både forrevne klipper og hvite sandstrender. Naturens påvirkning har også skapt de mest fantastiske formasjonene i de myke bergartene. Romerne kalte disse øyene for Cuniculariae som betyr kanin øyene.

På 1900 tallet ble øyene brukt som militærbase, ikke på grunn av kaninene, men på grunn av sin strategiske plassering i stredet mellom Sardinia og Corsica.. Øyenes største by heter La Maddalene og øyenes meste berømte innbygger heter Guiseppe Garibaldi. Han flyktet hit etter at den romerske republikken ble oppløst. Han glemte aldri øyene og da hans kone Anita døde i 1855 kom han tilbake til Maddalene. Han kjøpte det meste av den øyens som heter Caprera og fikk resten av denne i gaver av sine rike engelske venner. Her slo han seg ned og levde resten av sitt liv på tross av at han stadig vekk var aktiv politiker og at han hadde en vesentlig rolle i maktspillet for å samle Italia til en nasjon. Guiseppe Garibaldi spilte en avgjørende rolle i den prosessen. Han døde på Capera i 1882 og han ligger begravet der han hadde de roligste årene av sitt liv.



Nå var ikke Garibaldi den eneste historiske personen som har gått i land her. Den engelske admiralen Horatio Nelson stoppet her med hele sin flåte i 1804. Han hadde da nettopp mislykkes i et invasjonsforsøk i Frankrike. Situasjonen var utrygg og i 1887 bestemte Savoy'ene fra Østerike at hele øygruppen skulle disponeres som militært område. I dag er militære fartøy skiftet ut med luksuriøse privatbåter. På grunn av de stabile vindene og gode havneforhold er øyene et eldorado for seilere. Noe av årsaken til dette er at milliardæren prins Karim Aga Khan IV så mulighetene for å skape noe ekslkusivt på Maddalena øyene.Hans konsortium (Consorzio Costa Smeralda ) har etter sigende brukt over 1.000 millioner dollar på å skape et eksklusivt ferieparadis her ute. Naturen er den samme, men hotell og restauranter - for ikke å glemme gjestehavnen - minner om overdådig luksus. Her kan du risikere å treffe Silvio Berlusconi og hans følge av unge fotomodeller.