søndag 16. september 2018

Verkhny Mandrogi, Russia


Langs elven Svir, som renner ut i havet ved St.Petersburg, ligger den lille landsbyen Mandrogi. Denne ble anlagt som et lite fiskersamfunn i det 18 århundre. Frem til 2. verdenskrig var dette et viktig handelssted for alle som reiste på vannveien i denne delen av Karelen. Det var fred og fordragelighet i den lille landsbyen helt frem til krigsutbruddet i 1942. Da ble det satt fyr på landsbyen slik at det meste brant helt ned til grunnen.


I perioden mellom 1996 og 1999 ble landsbyen sakte og sikkert bygget opp igjen etter de originale tegningene og i dag er det for det meste kunstnere og artister som bor i de spesielle husene i Verkhny Mandrogi.

Denne lille landsbyen har mye å by på, men kanskje er det Vodka museet som trekker flest folk. Her har de ulike typer Vodka (med smaksprøver) fra 2.800 forskjellige produsenter fra hele Russland.


En liten kuriositet er at det står et eget lite gult hus klart til president Putin – ikke fordi han har noen tilknyttning til dette stedet, men hvis han av en eller annen årsak skulle finne på å komme på å besøke til denne avsidesliggende landsbyen....