torsdag 3. juli 1986

Eastbourne, South-East England, England

 

Eastbourne ligger i West-Sussex helt sør i England. Dette er en relativt ny badeby i et tradisjonelt format. Her er det mange hotell bygget i viktoriansk stil, brede strandpromenader og ikke minst en lang pir ut i sjøen med en lokal restaurant helt ytterst. På høyden bak byen er det rester etter en borg som ble bygget under Napoleonskrigen. Det er også funnet spor fra steinalderen ved Eastbound Downs området like på utsiden av byen. Andre arkeologiske utgravinger viser at det ligger en gammel romersk by under dagens Eastbourn. Der er det bl.a. funnet  et teater, noen romerske bad og rester etter noen husklynger. 

Byens navn var opprinnelig «Bourn», men dette ble endret rundt 1300 da Normannene dominerte i området. «Bourn» var et navn som tidligere ble brukt flere steder i England og siden dagens Eastbourne var stedet lengst øst ble navnet endret med å tilføre East.

Bebyggelsen i Eastbourn har et visst historisk preg, men i dag er det i hovedsak turisme som dominerer bybildet. Det er ikke mange store arbeisplasser utover dette, bortsett fra det lokale sykehuset som har desidert flest ansatte. Byen har nemlig i overflod av helserelaterte tilbud til turister og pasienter fra hele England.