tirsdag 8. juli 1986

Conwy Castle, Wales


Conwy ligger på kysten nord-west i Wales. Før het byen Conway (som er engelsk), mens navnet nå er Conwy (som er walisisk). Denne byen domineres av den enorme borgen som ble bygget på 1200 tallet. Conwy er et av Europas beste eksempel på en middelalderby med komplett bymur - og borgen står også på UNESCO verdensarvliste. Conwy er et godt utgangspunkt for fotturer i Snowdonia National Park som ligger like sør for byen.

Elven som renner ut i havet med byen Conwy heter også Conwy og broen over denne elven er bygget i samme stil som borgens runde tårn. Dermed går broen i ett med borgen - det ser nesten ut som den til og med ender opp midt inne i borgen. Broen er stengt for trafikk og eies i dag av National Trust, mens trafikken er lagt om via en ny tunnel under elven.

 En liten kuriositet er at man i denne walisiske byen finner en av de største og best bevarte borgene i Storbritannia og at man samtidig også finner det minste huset i hele øyriket. Det heter Quay House og måler bare 1,8 x 2,4 meter. Det er mulig å komme inn i dette huset, men det kan jo av naturlige årsaker bli en smule trangt der inne.