søndag 10. september 2023

Catagna, Sicilia, ItalyCatania ligger på østkysten av Sicilia. Dette er den nest største byen på Sicilia, etter Palermo. Byen ble grunnlagt på 800-tallet fvt. av greske kolonister og er senere blitt påvirket av forskjellige sivilisasjoner som romerne, bysantinerne, arabere, normannere og spanske kolonister.

Catania ligger ved foten av Etna (3.330 moh). Denne vulkanen har den høyeste toppen i Italia sør for Alpene. Vulkanen har hatt en betydelig innvirkning på byens historie, med utbrudd som på den ene siden har forårsaker store ødeleggelse av byen og på den andre siden har gjort områdene rundt byen om til særs fruktbar jordbruksjord. 


Arkitekturen i Catania består av en blanding av flere arkitektoniske stiler på grunn av de ulike sivilisasjonene som har satt sitt preg på byen. Viktige landemerker er  katedralen i barokkstil i Sant'Agata. Den ble gjenoppbygget etter et stort  jordskjelv på 1600-tallet. Blir du sulten i Catania finner du lett mange restauranter som selger utmerket sjømat. Siciliansk mat er kjent over hele verden, og Catania er intet unntak.


University of Catania er et av de eldste og mest prestisjefylte universitetene i Italia. Catania er og kjent for sine mange kulturelle begivenheter, som festivaler, konserter og kunstutstillinger gjennom hele året.


(Besøkt: 2015 - 2023)