søndag 10. september 2023

Santuario di Gibilmanna, Sicilia, Italy


Santuario di Gibilmanna er en katolsk kirke og pilegrimssenter som ligger på fjellet Pizzo Sant'Angelo i nærheten av byen Cefalù på Sicilia. Denne helligdommen er (som så mange andre kirker i Italia) også dedikert til Jomfru Maria.

Historien om Santuario di Gibilmanna går tilbake til det 9. århundre. Ifølge legenden skal en gjeter ved navn Alessio ha hatt en visjon av Jomfru Maria som ba ham om å bygge en kirke på dette stedet. I denne visjonen var visstnok Jomfru Maria omringet av en strålende glorie av lys. Gjeteren tok dette som et guddommelig tegn og begynte å samle steiner for å bygge kirken.


Dette skjedde i det 9. århundre. Kirken har vært gjennom flere utvidelser og rekonstruksjoner i løpet av århundrene og i dag er kirken en blanding av gotisk og barokk byggestil. Kirken har en majestetisk fasade og inneholder mange kunstverk. På grunn av sin beliggenhet på toppen av fjellet er det en imponerende utsikt over landskapet rundt av kysten av Cefalù.


Hvert år blir denne kirken besøkt av tusenvis av pilegrimer som kommer for å be, meditere og søke en åndelig opplevelse. Mange tror og at stedet har helbredende egenskaper og kommer for å be om hjelp til det meste.


Santuario di Gibilmanna er også kjent for sitt ikon av Jomfru Maria, kjent som "Madonna of Gibilmanna". Den hellige Jomfru Maria har en spesiell plass i den sicilianske kulturarven og dette gjør at det kommer katolske pilgrimmer fra store deler av verden.