søndag 10. september 2023

Parco dei Nebrodi, Sicilia, Italy



Fjellkjeden Monti Nebrodi ligger i en av Sicilias 6 imponerende nasjonalparker - Parco dei Nebrodi - mellom vulkanen Etna og Middelhavet på nordsiden av Sicilia. Det er en av de tre viktigste fjellkjedene på øya, sammen med Madonie- og Peloritani-fjellene. I Nebrodi-fjellene er det et krevende terreng, tette skoger og mye naturlandskap med gode turmuligheter i en uberørt natur. 

Nebrodis mest kjente «innbygger» er en svart gris som på italiensk kalles "Suino Nero dei Nebrodi". Dette er er en spesiell villsvin rase som stammer fra disse fjellene. Den har er unike genetikk og en lange historie. Grisen har svart pels og har tilpasset seg det robuste fjellterrenget. Kjøttet er en delikatesse og den brukes til å lage mange ulike lokale matvarer. Nebrodi grisen er en unik og sjelden rase som blir beskyttet av lokale matprodusenter.



Monti Nebrodi har en lang historie som går langt tilbake. Fjellområdet har vært bebodd av ulike folkeslag som sikelere, fønikere, grekere før det ble en del av det romerske imperiet. Romerne ryddet store skogsområder og startet dyrking av korn, oliven og vindruer. Dette preger fortsatt noen deler  av landskapet i nasjonalparken.



I middelalderen var det arabere, normannerne og aragonesere som dominerte Monti Nebrodi. Dette førte til en blanding av kulturer og påvirkninger i regionen. I moderne tid er Monti Nebrodi blitt en nasjonalpark som er kjent for en autentiske sicilianske livsstil.


(Besøkt 2015  - 2023)