fredag 11. november 2016

Cartagena, Spain

 

Den første bebyggelsen rundt den naturlige havnen ved Cartagena ble etablert i år 223 f.kr. Navnet Cartagena kommer fra den perioden kartagerne kom til området, de kalte selv byen for Quart Hada (som betyr "Ny by"). Etter at romerne invaderte byen ble navnet skiftet til Carthago Nova (som betyr "Nye Kartago").

Utgravinger i og rundt byen kan man fortsatt se restene etter de gamle romerske og bysantinske brosteinlagte veiene og bymurene. I middelalderen ble byens betydning mindre og mindre. Over byen ligger den gamle borgen Castillo de la Concepcion med et romersk teater som fortsatt er i bruk som friluftscene.


På 1700 tallet fikk byen en ny oppgang da den ble en av flere hovedbaser for den imponerende spanske marinen. Nede vad havnen kan man beskue den første prototypen på en spansk ubåt. Den ble laget så tidlig som i 1888. Rundt byen er det 5 små fjelltopper og på alle disse er det bygget forsvarsverk – noen store og imponerende og andre som mindre utsiktspunkt. Rundt i byen finnes det flere spennende historiske installasjoner, de fleste med et maritimt tilsnitt. I den åpne og moderne bydelen ligger de eksklusive butikkene på rekke og rad.