onsdag 9. november 2016

Cabo Roig, Spain


Costa Blanca ligger langs kysten på østsiden av Spania og strekker seg mellom Denia i nord og Pilar de la Horadada i sør. Cabo Roig ligger i dette området - mellom Alicante og La Manga, eller mer detaljert mellom La Zenia i nord og Campoamor i sør. Hele dette området er kjent for sine de mange fine sandstrendene, over 300 soldager i året og et behagelig sydlandsk klima med en snitt temperatur på over 20 grader målt gjennom hele året. De største strendene er Cala Caleta og Cala Capitan. Begge disse strendene er kategorisert som "Blue Flag Beach", et kvalitetsstempel for miljøvennlighet, vannkvalitet og servicegrad. Det er organisasjonen Foundation for Environment Education (FEE) som tildeler dette etter vurdering fra 65 mindre nasjonale organisasjoner i Europa, Afrika, Australia og i både Nord-Amerika og Sør-Amerika.

Det er i underkant av 80.000 innbyggere i og omkring Cabo Roig, en del fastboende og en resten turister med leilighet eller hus i området. I nord ser man konturen av Torrevieja og mot sør ligger «sky-line» på La Manga.


Havnen er nylig nyoppussede og det er investert over EUR 2 mill. for å gjøre dette til et fint sted å nyte det fredelige maritime miljøet rundt havnen og langs strandpromenaden. Ellers mangler det ikke på gode restauranter å velge mellom og her finnes det muligheter for et måltid som passer enhver gane. Her kan man og praktisere riding, tennis, golf og dykking. Hvis man vil ha det litt mer organisert er det også både et vannland og en safaripark i umiddelbar nærhet. Blir du lei av stender eller aktiviteter kan jo dagen også brukes til å se på folkelivet rundt byens til reisende marked.


I en litt større omkrets (en time eller to med bil) finnes det også flere andre spennende severdigheter som fossen Font de Algar eller klosteret Guadelest. Litt lenger sør ligger det dominerende fjellet Penon d'Iflach i nasjonalparken med det samme navn, Parc Natural Penyal d'Ifac. På dette fjellet finnes en formasjon som nesten er en kopi av den norske Prekestolen. Lenger nord og litt inne i landet ligger Coves del Canelobre, med et eget grottesystem og et stort naturlig hull gjennom fjellet - nesten som en spansk variant av den norske Torghatten på Helgelandskysten.