tirsdag 29. september 2015

Novara di Sicilia


Navnet kommer av det grønne og frodige landskapet som omgir den lille byen. I Novara di Sicilia slapp de heller ikke unna den sicilianske historien med overherredømme av romere, bysantinere og normannere. De siste normanneren som styrte på Sicilia og som hadde sin bolig i denne lille byen kom fra regionen Lombardia inne på det italienske fastlandet. De som har et spesielt godt språkøre vil kunne høre at de i denne lille landsbyen fortsatt snakker en helt spesiell "Gallo-Italiensk” dialekt. Dette er en språklig etterlevning etter byens mest berømte person.
Landsbyen ligger på toppen av en åskammen med utsikt både mot de Eoliske øyene ute i havet mot nord (se egen beskrivelse), et spennende og dramatisk fjell landskap på sørsiden og utsikt i retning mot to andre gamle landsbyer - Tyndaris og Abacaenum. I den lille byen er det ikke mangel på kirkebygg. Her er det 5 forskjellige kirker som er i daglig bruk, den eldste er fra det 16 århundre. Her har det alltid vært tradisjon at kirker, palass og alle andre offentlige bygninger skulle bygges av lokale håndtverkere og med lokale materialer. En tradisjon de har holdt på helt frem til i dag. 

I januar hvert år arrangeres det en egen byfestival til ære for Saint Antonio Abbot. Da er det parader med hester og husdyr og alle får sin tildelte velsignelse fra kirkeklokkene som henger øverst i byens klokketårn.