fredag 2. desember 2022

Rüdesheim am Rhein, Hessen, Germany

Rüdesheim ligger langs Rhinen i den tyske vinproduserende regionen Rheingau. I dette området dyrkes det hovedsakelig Riesling druer og det er en stor produksjon av hvitvin med høy kvalitet. Hver sommer arrangeres det en stor vin festival i  Rüdesheim. Den inkluderer kåring av årets vin dronning og hennes prinsesse. De blir formelt kronet og representerer Rüdesheim og de lokale vinene som produseres her i året som følger.

På åsen over Rüdesheim ruver Niederwald monumentet (Niederwalddenkmal). Dette ble bygget i 1872 og 1883 til minne om samlingen av Tyskland. Utsikten fra monumentet kan nytes etter en tur med den lokale taubanen eller til fots opp gjennom vinmarkene over byen. Herfra får man utsikt over Rhindalen og mot den lille byen Bingen som ligger på vestsiden av Rhinen.

Komponisten Johannes Brahms var ofte på besøk i Rüdesheim og flere av hans musikkstykker er skrevet her. Om de spilles her i dag er uvisst, men det er mulig man kan høre noen av hans musikk på museet med de mekaniske musikkinstrumentene. 

(Tidl. besøkt: 1979 - 1986 - 1989 - 2019 - 2022)