søndag 4. desember 2022

Bonn, Nordrhein-Westfalen, Germany


Johann Sebastian Bach

Bonn var hovedstaden i Tyskland helt frem til 1990. Det var her Riksdagen holdt til, mens Berlin lå inneklemt midt inne i gamle DDR.  Men Bonn er mer enn bare en tidligere hovedstad i Tyskland, den regnes også som en av de største kunst og kulturbyen i Tyskland. Her ligger 2 betydningsfulle kunstmuseer – Bonn Museum of Modern Art og Art and Exhibition Hall of the Federal Republic of Germany (kjent som Bundeskunsthalle). 


Bonn’s store sønn er Johann Sebastian Bach. Han ble født i byen 31. mars 1685 og døde i Lepzig 28. juli 1750. Han døde av slag bare 4 måneder etter at han mistet synet på grunn av en mislykket øyeoperasjon. Johann Sebastians Bach hadde 20 barn med sine 2 koner. Bare 10 av disse overlevde og vokste opp, 4 av de heldige 10 ble også komponister, som faren.


På Markplatz torget står det barokke rådhuset som er datert tilbake til 1000 tallet. På torget foran rådhuset var det tradisjon å både selge og dele ut gratis mat mat til byens vanskeligstilte. Fortsatt er dette torget avsatt til salg av mat fra de lokale bøndene.


Like utenfor Bonn ligger Anholt Moated slottet omgitt av flere store barokk hager. Dette ble bygget om fra en festning til en privatbolig på 1700 tallet. Prins Nikolaus Leopold deSalm gjorde deretter slottet om til sitt private slott med et eget kunstsenter og museum som inneholder en betydelig samling som består av over 700 originale malerier, flere er malt av den hollandske maleren Rembrandt Harmenzoon van Rijn, kanskje bedre kjent som bare Rembrandt. I tillegg til kunstsamlingen er det også en stor samling av eksklusivt Meissen porselen. Meissen er et tysk porselen og regnes som det aller første som ble produsert etter kinesiske metoder i Europa. Logoen på Meissen produktene er 2 sverd i kryss og har du porselen med dette varemerket kan det være verd en formue.


(Besøkt: 1978 - 1989 - 2022)