lørdag 18. august 2018

Utakleiv, NorwayI 2005 kåret The Times stranden på Utakleiv til den mest romantiske stranden i Europa. Stranden ligger på vestsiden av Vestvågøy og i begrunnelsen fra The Times står det

"En grusete strand åtte mil nord for Polarsirkelen er ikke det opplagte målet for en strandferie, i hvert fall ikke en romantisk en, men legg til et koselig fiskerhus fra 1800-tallet med postkortutsikt over bukta, og du kan ende opp med å håpe på regn."

Journalisten fra The Times skriver videre at et opphold her ute er perfekt for et romantisk frieri under midnattssolen, eller kanskje et nattlig bad på en lys sommernatt - dersom man holder ut i det kalde vannet. Allerede for 10 år siden startet man et initiativ for å få Utakleiv og resten av Ytre Lofoten inn på UNESCO's verdensarvliste, foreløpig står den bare på "wanna-be" listen.

Det er 2 måter å komme ut hit på - den ene er å parkere ved Hauklandstrand (se egen beskrivelse) og så gå rundt fjellet og ut til stranden på Utakleiv. Den andre måten er å kjøre gjennom den smale og helt spesielle tunnelen som går ut til de få gårdene som ligger på sletten innenfor stranden. Landskapet som åpenbarer seg er utrolig frodig på til tross av sin beliggenhet rett ut mot storhavet.