fredag 17. august 2018

Svolvær, Norway

 
Svolvær er det største tettstedet i Lofoten. Noe av årsaken til at akkurat Svolvær har utviklet seg til en liten by er nok både beliggenheter i forhold til Vestfjorden og at byen ligger solrikt til, solen er bare borte en måned i året. Naturen rundt byen er variert og fra flere steder ser man den karakteristiske Svolværgeita. Den ble første gang besteget i 1910. Det store spranget for de som klatrer til toppen er å hoppe fra det ene hornet til det andre. Andre fjell rundt byen Blåtind, Frøye, Kongstinden og Tjeldbergodden.
  
 
 
Svolvær ligger på Austvågøy og fikk bystatusen den 17. mai 1996. I dag bor det ca. 5.000 innbyggere her og byen er administrasjonssentrum i Vågan Kommune.


Vågan kommune er for øvrig en av Nord-Norges viktigste kunstner kommuner. I Svolvær finner man Nord-Norsk Kunstner senter samtidig som Nordland Fylkeskommunes kunstskole er lokalisert til Kabelvåg. Vågan kommune har også Nord-Norges største antall etablerte kunstnere. Verkstedindustrien her er den største i hele Nord-Norge og kommunen er også størst i Norge på fiskeoppdrett.

Tidl. besøk: 2001 - 2010 - 2018