lørdag 1. juli 1989

Rosas, Costa Brava, Spain

 
 Rosas er en badeby under etablering  -  i 1989
Byen ligger ved Middelhavet, like sør for grensen mellom Frankrike og Spania


Men det finnes også tegn på tidligere intelligent liv i området og La Ciudadela er et av disse. Denne borgen som helt fra 1100 tallet var bygget som et forsvarsverk for klosteret Santa Maria de Roses. Her har det vært både romerske og greske bosetninger.

Trinidad slottet ligger like utenfor byen og ble bygget på 1600 tallet. Her var en forlegning på 350 soldater fast stasjonert. Under den spanske uavhengighetskrigen mellom 1807 og 1814 ble borgen nesten helt ødelagt og først i 2002 ble den igjen restaurert. 

Castillo Perelada er i dag et lokalt museum som har fokus på vinproduksjon helt fra middelalderen - og det ligger også i et gammelt slott fra middelalderen.



Like i utkanten av Rosas finner du og nasjonalparken Cabo de Creus. Den ligger akkurat der fjellkjeden Pyreneene treffer Middelhavet. Her er de eldste sporene etter mennesker på hele Costa Brava kysten. Et stort monument av sten (Dolmen de la Creu de Cobertella) ble bygget ca. 3.000 år f.v.t. Her er det fellestrekk med Stonehenge i England, med Waun Mawn i Wales og med Callanish Standing Stones på Hebridene. 

Kunstneren Salvador Dali var ofte på besøk i Cabo de Creus og her fant han inspirasjon til mange av sine  bilder. Ut over dette er det først og fremst de flotte badestrendene som viser best igjen i og omkring Rosas