tirsdag 4. juli 1989

Annecy, Haute-Savoie, France

 


Annecy ligger i Haute-Savoie-regionen i Frankrike, helt i nordenden av Annecy sjøen. I Frankrike er det omtrent 125 byer som har klassifikasjonen «villes d'art» og Annecy er en av disse. Dette er byer som har fokusert på bevaring av kunst og historie.

På en liten øy ute i sjøen er det bygget et fengsel som - originalt nok - kalles «det gamle palasset» (Palais de l'Ile). Opprinnelig var dette både fengsel og rettslokale. I dag er det et museum der man kan se de originale gamle fengselscellene. Her er det og en permanent utstilling som viser byens historie. Dette fengselet er blant de mest fotograferte monumentene i hele Frankrike.


I byens slott (Château d'Annecy) har grevene i Annecy tidligere holdt hus. Fra 1500 tallet ble slottet hjemmet til grevene av Genève. Den eldste delen av slottet er Tour de la Reine som ble bygget på 1200-tallet. Fra 1600-tallet til 1940-tallet var dette bare en brakke, men i dag er det et museum med utstillinger av lokal kunst og historie.


Katedralen i Saint-Pierre er bygget på 1500 tallet var katedralen til François de Sales. Her finnes en rekke kunstverk fra 1800 tallet. Utenfor katedralen var Hotel Lambert fra 1500 tallet hjemmet til Francis de Sales (som var biskop av Genève fra 1601 til 1622)


….og hvis du blir lei av kultur og historie er det en opplevelse bare å vandre gatelangs i denne sjarmerende byen.